Publicaties
Publicaties
Publicatie Duurzame Gebiedsontwikkeling Oneindig Laagland
Het cyclische van de Cradle to Cradle filosofie weerspiegelt zich in het oneindige. ‘Laagland’ verwijst naar de Nederlandse gebiedsontwikkeling. In dit magazine leest u over thema’s gebieden, die geïnspireerd zijn door de Cradle to Cradle filosofie. De stukken zijn geschreven door deelnemers aan de community of practice (CoP) Oneindig Laagland. Onder de acht tips om duurzaam te investeren is Duurzaam Rendement meegenomen.
Publicatie Cradle to Cradle als inspiratiebron voor Duurzame Gebiedsontwikkeling
Cradle to Cradle is niet ontworpen voor gebiedsontwikkeling. Het concept wordt in de praktijk toegepast op producten en gebouwen. Om het toe te passen op het schaalniveau van gebiedsontwikkeling is het nodig na te denken over de verschillende belangen die daarbij spelen en de vele functies die er aanwezig zijn. Duurzaam Rendement is een van de vijf noties.
Publicatie Tien jaar inzet voor Duurzame Gebiedsontwikkeling
In deze publicatie zijn alle ervaringen van GIDO van de afgelopen jaren verwoord. Zowel de 20 pilot projecten als de uitwerking naar principes en methodes voor de aanpak van duurzame gebiedsontwikkeling.
Zie ook de overige GIDO publicaties.
Publicatie Duurzaam Rendement
In opdracht van het ministerie van VROM (voormalig ministerie van I&M) is aan de hand van 12 projecten onderzocht wat de basis benadering voor het financieren van duurzame ontwikkeling van gebieden moet zijn.
Publicatie Gebiedstypologie
Hoe kan ik de kwaliteit van gebieden bepalen zonder spraakverwarring tussen bewoners en specialisten?
Publicatie Gebiedsontwikkeling! Hoe pak ik het aan?
Is er niet een goede handleiding over projectmanagement in kader van duurzame gebiedsontwikkeling?
Publicatie Duurzame Stedelijke Vernieuwing
Hoe pas je drie begrippen als duurzaamheid, omgevingskwaliteit en zorgvuldig ruimtegebruik in bestaand stedelijk gebied gezamenlijk toe?
Publicatie Duurzaam Leefbaar, de vertanding van leefbaarheid en duurzaamheid.
Wat is belang van leefbaarheid bij duurzame gebiedsontwikkeling en waar grijpen de gebruikers van het gebied op aan?
Publicatie Duurzaam Rendement aan de hand van voorbeeld in Zwolle van RVO, voorheen AgentschapNL
Waar gaat het om?
Toepasbare kennis. Maar ook inzicht in context en kennis van analyse methodes. GIDO heeft een aantal van haar eigen ervaringen opgetekend. Daarnaast hebben wij ook veel zeer bruikbare kennis van partners vergaard.
Hoe pakt GIDO het aan?
Die kennis willen wij graag delen. We beseffen terdege dat deze kennis vaak niet direct toepasbaar is. Die moet toepasbaar gemaakt worden. Daarvoor is het nodig jouw vraagstelling en doelstelling te kennen.
Voorbeelden en Toepassingen
GIDO is bij meerdere projecten rond verduurzaming betrokken, in Nederland en daar buiten.
Naast methodes en instrumenten voor versterking van de aanpak is GIDO ook betrokken bij de ontwikkeling en toepassing van innovatieve technieken die helpen opbrengsten te genereren in plaats van kosten te maken. Dat doen wij samen met partners.
Uit die praktijk is een schat aan kennis en ervaring opgedaan.
Wat kan GIDO voor jou betekenen?
Je werkelijke kennis vraagstelling boven tafel krijgen. Dat kan in een korte telefonische afstemming gedaan worden, soms is daar een gesprek voor nodig, en bij gecompliceerder vraagstellingen is een GIDO scan noodzakelijk.
Tevens kan van de door GIDO en partners opgedane kennis gebruik gemaakt worden.